Search

Information

Informatie

 

Wat: Oprichting Société du Carnavallé
Waar: Oisterwijk
Wanneer: 11 november 2001

Na al jaren vrijblijvend als vriendenclub gezamenlijk carnaval te hebben gevierd is op 11 november 2001in taverne Den Trog te Poppel de Société du Carnavallé opgericht. Er waren 27 van de door initiatiefnemers Roel van Beckhoven, John van Dal, Luc Zweerts en Maarten van Oosterhout benaderde aspirant leden aanwezig in deze oergezellige Vlaamse herberg. Zij mogen zich na te hebben voldaan aan enkele uiterst geheime plichtplegingen leden der société noemen. Twee met geldige reden afwezige aspirant leden treden later toe.
Van de leden wordt verwacht dat zij de Sociëté du Carnavallé zegelring met verve zullen dragen tijdens officiële gelegenheden. 
Direct na de oprichtingsceremonie waarvan details voor niet leden in nevelen verhuld zullen blijven is het oprichtingsbestuur door de leden unaniem verkozen tot dagelijks bestuur der Société du Carnavallé. Aansluitend zijn de commissies Bouw & Techniek, Pers & Multimedia, Choreografie, Logistiek, PR, Etiketten en Food & Beverage in het leven geroepen.
Na rijp beraad is uit de diverse ingezonden ideeën voor carnaval 2002 'de' act gekozen. De Sociëté du Carnavallé is inmiddels volop in voorbereiding.
Vervolgens hebben de tot lid aanvaarde mannen unaniem besloten zich te zullen houden aan de zwijgplicht aangaande de carnavalsact 2002.

Sociëté du Carnavallé is voortgekomen uit leden en oud leden van de Rugby F.C.Oisterwijk Oysters en heeft zich in de achterliggende jaren tijdens carnavalszondag achtereenvolgens gepresenteerd als Houtwal, Oisterwijkse matras, Dansmariekes (SOK aanmoedigingsprijs 2000) en als winnaar grote loopgroepen met het Penny de Jager showballet en Het Zwanenmeer in 2001.
Oisterwijk; de Société du Carnavallé laat nog van zich horen !

Het bestuur.

 

 

Het is gelukt, Sociëté du Carnavallé, is ook weer winnaar in 2004 geworden van de optocht van Dôllekesgat. We hebben een hiermee een onovertroffen prestatie neergezet, door 4 jaar op rij winnaar te worden. Zowel publiek als SOK is blij een organisatie als de onze in het midden te hebben. Het spectakel is nog terug te zien bij zowel Omroep Brabant als de LOVO. Ook de kwaliteitskrant NRC heeft de kwaliteiten van onze Sociëté opgemerkt. Dank gaat ook uit naar alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt.